Telavåg – Apollo, 3-2!
Årets første hjemmekamp! Det er en spent gjeng som venter på å få åpne sesongen på eget gress mot Apollo. Vi har ikke møtt Apollo før, men det er et lag som havnet på nedre halvdel i sin avdeling i fjor.

Dette ble en skikkelig slitekamp mot et lag som virket å være bedre enn hva tabellen i fjor viste.

Vi har i løpet av våren hatt fokus på pasningsspill, bevegelsesmønster, defensivt spill, overlapp og kontringer med mer. Vi blir enige før kampen om å spille fotball langs bakken slik vi ønsker å gjøre og få kampen inn i vårt spor. Vi kjører kampen fra første minutt, men Apollo er et seigt lag som er vanskelig å bryte ned.

Det blir til tider en stillingskrig der begge lag stanger litt i en solid forsvarsmur, men vi får uttelling halvveis i første omgang etter et strålende langskudd av Amalie som dupper over keeper og i mål. Vi fortsetter å kjøre kampen men er litt uheldig når Apollo utligner en liten stund etterpå. Det tar ikke lange tiden før vi svarer, da med noe som vi har hatt fokus på i vår, nemlig å komme seg rundt på kant, ned mot dødlinjen og innlegg foran mål. Det er Malene som serverer og Amalie som setter ballen i mål. 2-1 til pause og optimismen er stor for et lag som slet voldsomt i fjorårssesongen.

Lysten på seier er enorm i andre omgang, men andre omgangen ligner litt på den første, det er vanskelig å bryte igjennom og vi lykkes ikke helt med alt vi foretar oss. Litt over halvveis i omgangen får vi 2-2 mot oss, noe som virker veldig ufortjent. Alle sammen viser enorm moral og kjemper seg inn i kampen og overtar initiativet fullstendig og det betaler seg kort tid før slutt. Malene drar av et par spillere og klinker ballen i mål – stillingen er 3-2 til Telavåg, noe som også blir sluttresultatet!

Vi hadde fire keepere fordelt på 90 minutter i denne kampen – alle fire var veldig, veldig flinke!

Fana – Telavåg, 0 – 3!
Årets første bortekamp er mot Fana på Nesttun kunstgress. Fana er et lag som slo dette laget henholdsvis 7-0 og 1-10 i fjor. Det er et lag med en del voksne damer som tydelig har spilt sammen i mange år. De finner hverandre lett på banen og er solide i duellspillet.

Våre jenter har imidlertid tatt store steg siden i fjor.

Vi åpner kampen best og styrer spillet de første ti minuttene. Vi ligger kompakte bakover og varierer presshøyden. Susann står i mål denne omgangen og gjør en plettfri omgang. Vi er farlig frempå flere ganger, spesielt med Malene og Amalie, men det løsner først halvveis i omgangen når Amalie slår til med en tv-scoring når hun lobber ballen over keeper og i mål fra 10-12 meter etter å ha kjempet til seg ballen. En flott enkeltprestasjon! Vi holder fokus resten av omgangen og har et skudd i stolpen, men det blir med det og vi og går til pause med en fortjent 1-0 ledelse.

I pausen blir vi enige om å fortsette slik vi gjorde i første omgang, men med enda mer fokus på å være direkte i kontringsspillet når vi har muligheten. Fana styrer en del spill i åpningsminuttene, men de er svært sjelden farlig frempå. Vi åpner andre omgang med Malene i mål de første 20 minuttene, og så tar Karoline over resten av omgangen. Begge keeperne rapporterer om lite å gjøre på der bak, men begge to hadde noen gode involveringer. Som i første omgang varierer vi presshøyden, men vi blir til tider trykket godt bakover uten at det resulterer i noen målsjanser imot. Når det gjenstår 12 minutter av kampen får endelig Malene uttelling etter å ha vært så nære så mange ganger. 2-0 til Telavåg! Våre jenter er derimot ikke ferdig enda og fortsetter å holde et enormt fokus videre, og bare noen få minutter senere slår vi til med en klassekontring der Malene og Amalie kombinerer fint før Malene hamrer inn 3-0 til stor glede for seg selv, lagkameratene og en veldig stolt og fornøyd trener!

En sterk borteseier, tre deilige poeng og full pott i serien etter to kamper. Det er også fantastisk kjekt at vi klarer å holde nullen på bortebane, det er en sterk prestasjon uansett hvilket lag man møter. En stor prestasjon av en herlig gjeng som helt tydelig koser seg på banen om dagen! 🙂bilde

Bilde tatt etter kamp i 2013-sesongen!

Legg inn en kommentar